Cum purtăm bretelele pentru pantaloni în funcție de stilul vestimentar

Postat de stef 22.09.2015 0 Comentarii

     

   În lumea modei, schimbarea este un lucru constant, iar designerii și brand-urile se întrec sezon de sezon pentru a-ți propune diferite ținute în tendințe. Efortul de a arata bine a existat dintotdeauna, iar stilurile vestimentare s-au updatat și îmbogățit continuu. Majoritatea bărbaților au un stil vestimentar de bază și altele pe lângă, influentate de un anumit dress code, de job sau diferite pasiuni. 

 

Moda vine și pleacă, dar stilul și anumite piese vestimentare nu se vor demoda niciodată, iar bretelele pentru pantaloni sunt accesorii care reprezintă cu demnitate aceste tendințe. Acestea sunt accesorii extrem de versatile și reprezintă în mod sigur un stil statement, pe care foarte mulți bărbați au început să le includă în recuzita lor, pentru că pot fi purtate indiferent de stilul personal abordat. 

 

Dacă încă nu ți-ai ales stilul personal, trebuie să știi că alegerea stilului vestimentar depinde de preferințe, de modul de viață, de valori și de curajul de a experimenta. Iar noi te putem ajuta să îl definești în rândurile ce urmează. 
 

 

 

 

 

Așadar, te invităm să descoperi 12 stiluri vestimentare pentru bărbați și cum să asortezi bretelele în funcție de acestea, făcând o incursiune în fashion.  

 

 1. Stilul Nerdy (Preppy sau College) este un stil tineresc, „de tocilar”. Își are originea în anii 50 şi a fost adoptat de către liceenii înstăriți de pe coasta de est a Americii, pentru a-şi exprima stilul de viaţă privilegiat. Aceștia, aveau foarte multe activităţi sportive în timpul liber: golf, fotbal, polo, motiv pentru care, în anumite cazuri, hainele aveau o tentă sport. Caracteristicile acestui stil presupun un farmec aparte și un anumit vocabular, etichetă, maniere și un accent care ne duce cu gândul la clasa sus-pusă. Stilul Nerdy (Preppy) este definit ca un stil vestimentar clasic, însă studiat, care se bazează foarte mult pe culori puternice și imprimeuri care aduc bună dispoziţie în ţinută.

 

Tonurile pe care le poți purta dacă adopți acest stil vestimentar, sunt atât cele de alb-negru, navy, bej, dar și nuanțele puternice precum galben, roz, lime, roșu, orange. Poți opta să combini culorile complementare (cele opuse pe roata culorilor) sau pe cele primare. Sunt potrivite piesele vestimentare cu diverse imprimeurile precum carourile, dungile, paisley, bulinele, motivele marinărești, motivele florale și tartanul.

Dacă dorești să adopți acest stil, alege piese vestimentare relativ simple și cu grijă, astfel încât acestea să nu fie nici prea strâmte nici prea largi. Cămăşile cu dungi sau imprimeuri paisly sub bluze tricotate cu gulerele şi manşetele la vedere sunt elemente care ne amintesc de acest stil vestimentar. 

Sacourile cu umeri proeminenți, cămășile la dungă, jeanșii colorați, trenciurile cambrate, tricouri polo sunt doar câteva detalii care fac diferența.

 

Accesoriile sunt piesele de bază care nu trebuie să lipsească și completează acest stil vestimentar. Sunt potrivite bretelele de lățime medie în culori uni, negru, roșu sau bej în cazul in care optezi pentru un papion cu imprimeuri. Daca papionul este ]ntr-o culoare uni, poți alege bretele cu imprimeuri, cu condiția ca una dintre culoriile din imprimeu să reprezinte culoarea uni de pe papion.
Un exemplu de outfit în stilul Nerdy (Preppy) include o pereche de jeanși clasici, o camașă nerdy, un papion cu buline, o pereche de bretele uni și un sacou într-o culoare puternică.
Poți adopta acest stil vestimentar chiar și la serviciu. O pereche de pantaloni negri, un papion în carouri având în componență culorile: negru, roșu și alb, bretele simple negre de lățime medie, o cămașă albă și o geantă în genul celor care au forma unui sac. 

 

 

 

 

 2. Stilul Country (Rustic) este un stil confortabil cu influențe minimaliste și retro . A început să se manifeste în moda contemporană axându-se mai mult pe sensul de rural. Simbolizează trăinicia și exprimă frumusețea vieții de la tară prin îmbinarea rafinamentului cu elementele practice fiind inspirat din costumele tradiționale ale diferitor popoare.

 

Din punct de vedere cromatic, acest stil vestimentar, se definește prin simplitate și se axează pe culori discrete, calde și liniștitoare, în niciun caz nu pot fi folosite culorile tari și stridente.
Se merge pe imprimeuri în tonuri de bleumarin, maro, bej, alb murdar, gri și negru. Hainele au o croială rațională, forme simple, dreptunghiulare, trapezoidale si este foarte bine studiată ornamentarea abundentă.
Piesele must have: pantaloni tip tigaretă, pantofi nude sau negri, cămași sau malete albe, veste, iar pentru accesorizare poți alege cu încredere bretele bărbați cu imprimeuri tradiționale sau în culori uni pale.

 

 

3. Stilul Boho (Romantic) pune mai mult accent pe libertate și lejeritate  Este o îmbinare a diverselor elemente moderne cu cele vintage. Boho este prescurtarea de la englezescul bohemian, traducere în romana - boem. Portretul robot al unui boem este următorul: iubeşte natura, are principii pe care şi le respectă, consumă alimente naturale, este în contact cu latura sa spirituală, fire artistică. “Omul boem are capacitatea de a aprecia frumuseţea la un nivel profund, este un romantic profund, care nu cunoaşte limite. Lumea este creaţia lui proprie, refuzând să trăiască într-o cutie”. Savannah Miller

Acest stil este uşor de obţinut, pentru ca este cel mai permisiv și se bazează pe elemente neconvenţionale, pe creativitate şi simţ artistic. 

Este o combinaţie între imprimeuri florale, psihedelice, artistice şi o explozie de culori.
Piese must have: pantaloni în culori vii sau blugi, bluzele tip ie, iar cămășile cu imprimeuri florale sau cu diverse broderii se îmbină perfect cu ciocatele şi jachetele cu franjuri.
Accesoriile sunt piese veritabile pentru stilul Boho (Romantic) și adesea sunt handmade. Pentru acest stil vestimentar poți alege lejer bretelele pentru bărbați viu colorate cu diverse imprimeuri florale, explozie de colori, artistice și pot fi asortate cu papioane cu același design. Dar, chiar daca look-ul este relaxant, este bine să ai grijă la combinațiile cromatice pe care le faci.

 

 

 

 4. Stilul Western (Cowboy) este un stil lejer, comod şi destul de iconic. Dar, deşi acest stil este unul uşor nestudiat şi foarte relaxat, exista diferite modalităţi prin care îl putem stiliza. Culorile potrivite acestui stil sunt cele neutre, cât mai simple fără o influență de culoare prea puternică.

 

Blugii au fost special inventați pentru acest stil de îmbrăcăminte, ca apoi să devină foarte populari și să fie adaptați la orice stil vestimentar. Pentru o ținută care să se apropie cât mai mult de acest stil, recomandăm blugii clasici drepți.
Carourile, aplicaţiile şi franjurile sunt şi ele renumite pentru stilul Western (Cowboy). Dar, în cazul în care îți dorești să apelezi la cât mai multe franjuri, ar trebui ca restul vestimentaţiei să fie cât mai simplă.
Ca și texturi, poți alege cu încredere pielea. 

 

Accesoriile sunt foarte importante și definesc acest stil vestimentar. Așadar, poți opta pentru bretele late în culori uni: bej, maro, bleumarin, kaki sau negru, alături de papionul stil cowboy. Nu există stil mai permisiv în accesorizare precum cel western (cowboy). Poți purta câte accesorii iți dorești fără a părea că încărci inutil. Așadar, mai poți adăuga pălăria din fetru sau din paie cu boruri specific cowboy, pe care o poți asorta la ghete, însă nu este o regulă. O alegere excelentă de accesorizare sunt și bretele din piele.

 

 

5. Stilul Rock este Inspirat din moda rock’n’roll a anilor ’50 și este unul dintre cele mai originale și mai apreciate trend-uri, pentru că are puterea de a oferi o notă rebelă ținutei. Stilul vestimentar rock a apărut la sfârșitul unei perioade marcată de războaie și are o istorie bogată, luând numeroase forme pe parcursul anilor. Cu timpul, acest trend s-a omogenizat și a fost redus la câteva piese pe care azi le numim “clasice”: pantalonii din piele, jachetele din piele, tricorile cu imprimeuri cu diverse mesaje sau imagini, țintele, elementele metalice și craniile, domină toată istoria acestui stil. Culoarea preferată de adepții stilului rock, este negru.

 

Nu uita de accesorii, o pereche de bretele din piele neagră de inspirație rock, poate transforma look-ul tău complet.
Pentru a-ți dezvolta stilul vestimentar rock, trebuie să ai curajul să experimentezi.  

 

 

 

 

 

 6. Stilul Urban (Streetweer) - ține mai mult deespre individualism decât despre moda și presupune libertate, îndrăzneală, comoditate și exprimarea personalităţii independente şi rebele. 
Stilul Urban (Streetweer) te încurajează să ai libertatea de a experimenta prin asocierea neobişnuită a pieselor astfel încât, să te simţi bine în pielea ta şi să îţi pui amprenta personală asupra tuturor ţinutelor pe care le porţi.

 

Așadar, acest stil vestimentar este caracterizat prin ținute lejere, confortabile, ce pot fi purtate în timpul liber, în oras, pe stradă. Amintim aici, jeanșii, pantalonii scurți, tricourile și pantofii sport, lungimi şi volume oversize, stiluri vestimentare combinate.
Alegerea accesoriilor pentru acest stil, presupune îndrăzneala de a realiza combinaţii inedite, iar bretelele pentru pantaloni se pliează perfect pe acest stil, având în vedere diversitatea modelelor, culorilor și imprimeuriilor acestora. 
Bretelele pentru pantaloni îți oferă totodată și lejeritatea carecteristică acestui stil.

 

 

 7. Stilul Hipster - este un stil vestimentar reinventat. Ținutele celor care adoptă acest stil, pot avea uneori influențe vintage, rock, androgine, punk sau goth, însă pot fi și foarte extravagante. Hipsterii petrec foarte mult timp pentru crearea unei ținute. Aceștia se gândesc chiar și la cel mai mic detaliu al imaginii lor, chiar dacă la prima vedere outfit-ul lor pare neglijent.

 

Hipsterii sunt pasionați de arte, de filme, muzica indie, de ecologie și modă. Cei mai mulți lucrează în arhitectură, design, jurnalism și publicitate, fiind considerați prin definiție niște oameni creativi. 
În general, aceștia nu își procură haine scumpe, de la branduri celebre, ei sunt clienții fideli ale târgurilor vintage sau ale magazinelor second hand, pentru că acolo găsesc articole vestimentare mai deosebite. 
Stilul vestimentar hipster iese în evidență cu tricouri cu mesaje sarcastice sau cu citate celebre, iar acestea sunt purtate de obicei în combinație cu o jachetă vintage din piele sau cu un fes colorat
Există și categoria de hipsteri care optează pentru hainele mai elegate, cum ar fi maletele și sacourile. O astfel de ținută poate fi accesorizată cu bretele de lățime medie, cu o bască sau o pălărie și cu o pereche de ochelari.
Stilul hipster se remarcă adesea și prin aspectul fizic, îi recunoști dupa mustățile răsucite sau bărbile stufoase.

 

 

 8. Stilul Hippie - a apărut la jumatatea anului 1960. Acest stil se caracterizează printr-un look nonconformist, simbolizând pacea, libertatea, egalitatea. Dorințe ca întoarcerea la natura, la simplitate și setea de libertate au fost reflectate în hainele purtate de-a lungul timpului de cei care au adoptat acest stil de vestimentație. Nu este foarte pretențios în ceea ce privește asortarea iar punctul forte este reprezentat de diversitatea paletei coloristice. Hippie este un trend care poate fi purtat mai mult de cei care au un spirit liber, fără preconcepții și iubitoari de frumos. Principiul este simplu: interiorul rezonează foarte bine cu exteriorul și se reflectă în ținută.

 

Din punct de vedere cromatic, stilul Hippy se axează pe culori naturale, optimiste, tonuri luminoase, calde, culori ce induc confort. Sunt potrivite nuanțele de maro, portocaliu, roșu, galben, violet, albastru electric, verde.
Imprimeurile utilizate pentru un look hippy sunt florile mari.
Pentru a crea o ținută hippie, trebuie să îți alegi haine comode, care să îți ofere mult confort și lejeritate.

Modelele de jeans evazați cu un aspect foarte uzat sunt printre cele mai importante articole vestimentare. Aceștia pot fi accesorizați cu bretele pentru pantaloni care conturează perfect un astfel de stil și pot avea culori vii, diverse print-uri foarte îndrăznețe și foarte încărcate cu detalii. 

 

Bluza largă vaporoasă este o altă piesă vestimentar care reprezintă trendul hippie prin excelenţă. Totodată, o ținută hippie poate fi remarcată, datorită peticelor și franjurilor existente pe haine, indiferent că este vorba despre o jachetă, vestă, blugi sau bluză.
Deși modele excentrice caracterizează foarte bine acest stil, se va urmări totuși obținerea unui echilibru între articolele vestimentare de acest gen și cele aflate la polul opus. A purta o vestimentație hippie, nu înseamnă că putem încarca în exces ținuta.

 

 

 9. Stilul Casual - se bazează pe uniformitate, permite o foarte mare libertate de exprimare și combină cu succes eleganța cu confortul. Stilul casual este despre alăturarea pieselor clasice și esențiale atunci când pragmatismul și comoditatea sunt caracteristicile pe care le ceri de la ținuta ta. Acest stil vestimentar poate fi cool în același timp și ușor sport, iar ideea de bază rămâne confortul. Poate să cuprindă și elemente formale, dar cu siguranță este reprezentativ pentru ținutele din timpul liber sau weekend. Așadar, casual înseamnă să porți haine confortabile.

Pentru acest stil vestimentar recomandăm combinatii de culori în tonuri de maro și gri, doua culori care merg foarte bine impreună.

 

Piese must have: pantalonii trebuie să fie realizați dintr-un material de calitate cu croieli impacabile și care se șifonează greu. Aceștia pot fi asortati cu cămăși albe/colorate, tricouri polo (monocrome), pulovere, diverse bluze cu mâneci lungi sau scurte. Ca și încălțări, poți opta atât pentru pantofii sport, cât și pantofii clasici, din piele neagră, maro sau albastră.

Într-o ținută casual pentru bărbați, accesoriile sunt esentiale. Nu trebuie sa lipsească ochelarii de soare, papionul modern cu un imprimeu subtil, și bretele pentru pantaloni în culori neutre.


 

 10. Stilul Smart Casual - reprezintă o combinație a stilului casual cu cel rigid de birou. Aceste doua elemente îmbinate păstreză tenta decentă, propice și caracteristică mediului de afacerilor, dar oferă și senzația de confort și relaxare. Este un stil prezentabil și presupune o ținută informală, ușor de interpretat și relaxată.  

 

Culorile de referință vor fi cele neutre, închise, de genul: negru, bleumarin, gri, kaki. Sunt de preferat hainele cu croieli simple și de evitat pantofii sport și pantalonii scurți.
Piese must have: jacheta, cămașa, pantalonii Straight Leg iar blugii sunt permiși dacă sunt într-o culoare închisă
Un look reușit, ar putea fi acela format dintr-o pereche de bretele duble, un papion uni, o camașă bleu și o pereche de pantaloni grena.
Poți opta totodată și pentru tricouri cu guler tip polo și cămăși cu mânecă lungă. Cămășile pot fi combinate cu un sacou, pentru un accent mai business. Culoarea pantalonilor office poate fi bleumarin sau kaki și îi poți accesoriza cu bretele în contrast cu culoarea camășii.

 

 

 11. Stilul Business (Formal) - este un stil impecabil care impune respect, seriozitate și credibilitate, absolut necesare în mediul de afaceri. Imaginea perfectă vine cu un costum realizat dintr-un material de calitate, mărimea potrivită și croiala perfectă. Acesta este piesa centrală, asa că trebuie să arate ca turnat

Intrucât vorbim despre stilul Business (Formal), conservatorismul acestuia se subînțelege, motiv pentru care paleta cromatică este una limitată. Pentru costume sunt recomandate culoriile mai închise precum bleumarin, gri antracit sau chiar negru, pe care le poți asorta cu cămăși clasice albe sau albastre. Dacă ai curajul să experimentezi poți opta și pentru o cămașă roz pal. 

 

Dacă vrei să ai un look impecabil la birou și să faci o declarație de stil, poartă bretele la pantaloni, însă neapărat bretele cu nasturi, niciodată cu clips și alege modele uni, simple, în nuanțe neutre.
Bineinteles că trebuie să adăugam un ceas pe masură, butoni pentru cămașă și pantofi negri.
Așadar dacă faci parte dintr-un mediu de afaceri sau îți dorești să intri într-unul, este recomandat să accesezi stilul vestimentar Business (Formal). Astfel, îi incurajezi pe ceilalți să îți acorde atenția dorită și să te ia in serios.

 

 

 12. Stilul Elegant - iese în evidență printr-un look curat, studiat. Acest stil vestimentar deși pare simplu de abordat, are și multe capcane. De multe ori, din teama de a nu da greș se merge pe varianta clasică iar rezultatul final este un outfit banal. Eleganța unei ținute poate fi realizată printr-un joc interesant de texturi sau de nuanțe ale pieselor vestimentare și prin alegerea accesoriilor potrivite.
Una dintre culorile de bază pe care poți merge este albastru. Acestă culoare emană eleganță, rafinament și atrage privirile celor din jur. Dacă nu agreezi aceasta culoare, poți alege o culoarea clasică și atemporală ca de exemplu gri. Aceasta este o culoare modernă, indiferent că alegi o nuanță mai deschisă sau mai închisă, spre cenușiu sau antracit. Nu trebuie sa eviți restul culoriilor, dar poți face diverse asocieri cromatice plecând de la culoriile de bază. 

 

La un costum gri, poți asorta o cămașă albă și o pereche de bretele albastre cum este nuanța cerului. Griul și albastru deschis sunt o asociere cromatică frumoasă. De asemenea, poți asocia un papion roz deschis la un costum alb sau gri antracit.
Plecând tot de la această culoare, respectiv gri, poți alcătui o ținută compusă dintr-o cămașă gri deschis și o pereche de pantaloni bej închis, accesorizate cu bretele negre sau cu imprimeu carouri în nuanțe de maro și negru. 
Pantalonul din denim poate fi purtat la constum, doar dacă se alege nuanța corectă și croiul adecvat care să permită o bună armonizare cu restul ținutei. Cei mai potriviți rămân totuși jeansi drepți clasici pentru a fi asortați cu un sacou în vederea realizării unui stil elegant. 

 

 

 

 

Aspecte generale despre bretelele pentru pantaloni

 

  • Bretelele de pantaloni se regăsec sub formă de X și de Y și se poartă peste umeri pentru a susţine pantalonii.
  • Materialul din care sunt confectionate bretelele pentru pantaloni, poate varia: pot fi realizate din mătase, lână, piele sau materiale textile elastice.
  • Sistemul de prindere al bretelelor poate fi: clipsuri metalice, carabine sau nasturi. 
  • Bretelele de pantaloni au rolul de a oferi pantalonilor mai mult confort, fie ei fără talie, fie cu câteva numere mai mari.
  • Plusul adus de bretelele de pantaloni este dat de faprul ca acestea subliniază linia verticală, aducând un efect de alungire, iar pe timp de vară, prezintă avantajul circularii aerului între cămașă și betelie.
  • Nu purta niciodată bretelele și cureaua în același timp.
  • Având aceeași verticalitate cu papionul, cele doua piese vestimentare (papionul și bretelele), se vor asorta prima dată, dupa care cele doua se vor coordona în funcţie de cămașă și pantaloni.
  • Poartă bretelele cu imprimeu împreună cu papioane asemănătoare. Poți asorta bretelele cu culoarea papionului sau poți armoniza culoarea bretelelor cu pantalonii.
  • Bretele negre și maro sunt populare din cauza flexibilității asortării lor. Acestea trebuie asortate întotdeauna cu pantofi de aceeași culoare.
  • Bretelele albe pentru pantaloni se pot asorta cu pantaloni negri sau maro.

 

 

Etichete: bretele

Lasa un comentariu aici