Lanyardurile - o formă de indentificare personală

Postat de stef 31.10.2019 0 Comentarii

 

    Lanyardurile au o istorie destul de interesantă și aventuroasă. Primele atestări ale acestora, datează încă din secolul al 15-lea în Franța. Pe atunci, lanyardurile erau niște bucăți de frânghie pe care piraţii şi soldaţii francezi le utilizau pentru a atașa obiecte ca: pistoale, săbii sau fluiere de semnalizare, atunci când se deplasau pe vas sau porneau la luptă, pentru că pierderea armei făcea, de multe ori, diferenţa între viaţă şi moarte. 


Dacă în acea perioadă aspectul estetic pentru lanyarduri, nu conta, în timp, lanyardurile au căpătat şi un rol ornamental, nu doar practic. Napoleon Bonaparte era pasionat de lanyarduri cu diferite combinații de culori și modele de împletituri. 


În timp, lanyardurile au devenit extrem de utile și populare, de exemplu: în Canada şi America, în anumite cercuri militare, acestea erau oferite ca distincţii sau merite, obicei ce încă se mai păstrează.
 

Astăzi, lanyardurile(numite si Snur ecuson) sunt la fel de eficiente, dar au devenit mult mai expressive și sunt apreciate și ca forma de creație.


 

 

Ce este Lanyardul

 

 

 

 

Lanyardul este un accesoriu confecționat dintr-un material textil, îngust sau mai lat, prevăzut cu o carabină metalică, pentru a susține diferite obiecte.


Lanyardul se poartă în jurul gâtului și este cea mai eficientă metodă de a păstra și transporta în siguranța obiectele de care ai nevoie zilnic, cum ar fi: ecusonul/legitimația, cardul de acces, cheile, stick-ul USB, telefonul mobilul, medaliile, sau aparatul foto.


Lanyardurile textile sau șnururi textile, sunt ideale pentru a expune un ecuson sau ID cu orice ocazie în care este necesara legitimarea sau identificarea angajaților, vizitatorilor,  a participanților sau a invitaților la diferite evenimente, conferințe sau congrese, în școli sau în instituții publice. 


Poate părea straniu că lanyardurile, nişte articole atât de simple, sunt atât de populare şi căutate. De fapt, câtă popularitate ar putea avea o bandă purtată la gât sau în geantă, care nu e un accesoriu vestimentar, aşa-zis, la modă sau vreo bijutere?  Oricum, în timp s-a dovedit ca are de ajuns de multă popularitate, pentru a-i identifica utilitatea obiectului atunci când oamenii aud cuvântul „lanyard”.
 

Așadar, dacă lanyardurile se bucură de atât de multă popularitate, acest lucru se datorează în mare parte utilităţii şi versatilităţii lor.

 

 

 

 

 

 

Rolul Lanyardurilor

 


 

 

Dacă acordăm puțină atenție acestor articole, vom observa că lanyardurile se întâlnesc în aproape orice domeniu și industrie.

 

Corporații multinaționale
Legitimarea vizitatorilor este un aspect important pentru siguranța companiei și a personalului. Asadar, în astfel de instituții există un stoc de lanyarduri cu ecusoane pentru identificarea vizitatorilor, la receptie. Totodată, angajații le utilizează pentru cardurile de identificare securizate, pentru a avea acces în diferite părți ale cladirilor.

 

Spetacole si concerte
În cadrul unor astfel de evenimente, angajații folosesc lanyarduri cu ecusoane speciale, pentru a putea intra în sală, sau pentru a putea fi identificați ușor de către cei care au nevoie de suportul acestora.

 

Industria medicală
Personalul medical, famaciștii, administratorii, utilizează lanyarduri personalizate pentru chei sau ecusoane. Cu ajutorul lor, va fi mai ușor să aibe la îndemana lucrurile utile și necesare, nemaifiind nevoie să piardă timp pentru a le căuta. Totodată, acest accesoriu este necesar în acest domeniu atât pentru indentificarea acestora cât și pentru a avea accesul în zonele în care își desfașoară activitatea.

 

Instituțiile statului
Lanyardurile sunt elemente esențiale pentru angajaţii în cadrul instituţiilor publice pentru identificare si sigurantă. Lanyardurile cu benzi reflectorizante sunt extrem de utile pe timpul nopții sau în condiții de lumină scazută.

 

Cluburi sportive
Pentru a-i ajuta pe membrii salilor de sport să nu-și uite cardurile de acces, un lanyard personalizat cu logo-ul brandului îi pot ajuta să scape de această grijă. 

 

Industria ospitalității  
 Personalul din supermaketuri, hoteluri, cluburi sau restaurante… dețin chei și carduri de acces atașate de lanyarduri. Acestea sunt necesare pentru a putea fi identificați ușor de către cei care au nevoie de suportul acestora. Lanyardul este ideal în activitățile care implică interacțiunea directă cu publicul.

 

Mass-Media
Cuprinzând radioul, televiziunea, presa… majoritatea angajaţilor din mass-media, dețin câte un card de access sau o legitimație de presa, atașată de gât cu ajutorul lanyardurilor pentru indentificare.

 

Evenimente
Lanyardurile sunt preferate și devin tot mai obligatorii la manifestările cu multa lume: targuri, expoziții, conferințe sau congrese, întalniri. De multe ori, la astfel de evenimente numărul participanților este mare, iar aceștia nu se cunosc între ei, așadar, lanyardurile ajută și creează un început excelent de socializare.

 

Instituția învățământului
Cardurile de identificare sunt primele elemente pe care studenții, elevii sau angajații acestor instituții le primesc în întrega lume iar lanyardurile reprezintă o modalitate foarte utilă de a le purta şi a le transporta în siguranţă.


Competiții sportive
În cadrul unei competiţii sportive, în urma căreia participații primesc medalii de merit, lanyardurile se dovedesc extreme de utile pentru atașarea acestora.

 

Circuite turistice
 Siguranța călătorilor pe tot parcursul desfășurării unui program turistic este foarte importantă și, totodată o responsabilitate, motiv pentru care un ecuson atașat de lanyard, se dovedește a fi un produs foarte util atât pentru indentificarea acestora cât pentru a agața diferite accesorii pentru călătorie. Totodată, acesta este necesar a fi purtat și de ghidul care îi coordonează, pentru a fi identificat mai ușor în caz de nevoie.


 

 

Lanyarduri personalizate

 

 

 

 

Lanyardurile pot fi personalizate la comanda cu designul dorit astfel că, atunci cand sunt utilizate, sporesc vizibilitatea brandului tău.
 

Lanyardurile personalizate sunt utilizate în mod frecvent ca un instrument de marketing, pentru că sunt printre singurele materiale promoționale care sunt purtate mereu la vedere și anume, la gâtul beneficiarilor, asigurând astfel vizibilitatea siglei cu care sunt personalizate, acest fapt datorându-se poziționării (strategice) și suprafeței mari de personalizare.
 

În lumea afacerilor acestea pot fi oferite drept cadouri promoționale în cadrul diferitelor evenimente, fiind totodată și un mod foarte eficient de a-ți promova afacerea. 

 

În cadrul evenimentelor în care se organizează competiții sportive, iar participanții primesc medalii de merit, lanyardurile pot fi personalizare cu denumirea și data concursului, astfel, acest eveniment va deveni o amintire memorabilă pentru participanți.

 

Lanyardul personalizat este un element util pentru corporații, univestități, evenimente sau organizații care caută o soluție ieftină, rapidă și eficientă pentru a identifica rapid diferite grupuri de personane. Totodată, lanyardul personalizat este și un accesoriu care face parte, în general, din "uniforma" companiilor medii și mari, pentru personalul firmelor care utilizează carduri de acces, pentru angajații din bănci, din supermarketuri sau pentru angajații care au contact direct cu clienții.

În plus, acestea pot transmite un mesaj, pentru a susține o anumită cauză, în funcție de culoarea materialului (verde pentru protecția mediului, roz pentru lupta împotriva cancerului de sân, etc).
 

Așadar, pe langă faptul că sunt foarte utile și practice, lanyardurile personalizate - aceste mici obiecte se afla printre cele mai bune și mai simple metode pentru a crește expunerea mărcii, pentru a-ți promova afacerea sau pentru a transmite un mesaj.

 

 

 

Metode de personalizare 

 

 

 

 

Personalizarea Lanyardului se poate realiza prin diverse metode cum ar fi: sublimare, broderie sau transfer termic digital.

 

Lanyard Sublimare 

Acest mijloc de personalizare este un procedeu prin care pigmentul de culoare imprimat pe o folie specială, pătrunde în textura materialului, la o temperatură de 200 grade Celsius. Designul poate fi personalizat pe una sau ambele laturi ale materialului. Imprimarea pe verso poate fi identică cu cea de pe fată, sau se poate opta pentru un design diferit; poate numărul tău de telefon, un mesaj important sau un sponsor. Cu ajutorul acestei tehnici, se poate imprima pe lanyard aproape orice imagine, la orice rezoluție cu o vizibilitate ridicată, conferind în același timp o rezistență remarcabilă în timp

 

Lanyard Broderie

Broderia este o tehnică în care elementele grafice sunt cusute pe produs. Odată cu dezvoltarea tehnologiei, a crescut și complexitatea designurilor ce pot fi realizate prin broderie în cantități impresionante și într-un timp foarte scurt. Personalizarea se realizează cu ajutorul unui echipament de broderie cu un procesor intern care transferă design-ul și stabilește tipul de broderie, culorile, dimensiunea și densitatea, având în dotare un software specializat. Mașina de brodat computerizată sau digitală are mai multe capuri și pot fi procesate simultan pana la 12 culori. 

Astfel, lanyardurile folosite în campaniile tale de marketing, odata brodate, capată un aspect elegant iar calitatea imprimeului realizat, conferă produsului finit o notă de distincție. Totodată, lanyardurile personalizate prin broderie au și o rezistență excelentă în timp, iar culorile rămân ca în prima zi chiar și după mai multe spălări. 


Lanyard Transfer termic digital
Acest procedeu de personalizare se realizează cu ajutorul unui plotter, prin care imaginea este tipărită digital pe o folie specială care este tăiată în același timp prin control digital si apoi transferată printr-o presare termică. Această tehnică de personalizare este o opțiune pentru lanyard în situațiile în care elementele grafice sunt mai complexe.

 

 

 

Papioane.ro realizează lanyarduri personalizate sau nepersonalizate pentru toate evenimentele care contează, la preţ competitiv, ce variază în funcţie de cantitatea comandată.  Acestea sunt realizate din benzi textile și prevazute cu carabine metalice, iar culorile pot fi alease de tine. În cazul în care optezi pentru personalizarea lor, designul se poate realiza, prin una dintre procedeele menționate mai sus. Toate produsele noastre, sunt realizate în atelierul personal, acordând o atenție deosebită, astfel încât, acestea își vor dovedi calitațile estetice precum și rezistența ridicată pentru vreme îndelungată.

 

Pentru mai multe informații sau detalii despre prețuri vă rugăm accesați categoria Lanyarduri personalizate.

Lasa un comentariu aici