10 Lucruri interesante despre papioane

01.07.2015 0 Comentarii Papioane,

    Știm deja destul de bine că într-o ținută accesoriile sunt cele care fac cu adevărat diferența. Cravata este un element esențial al codului de îmbrăcăminte și totodată o parte a imaginii de sex masculin. Dar, deşi cravata a fost mereu un accesoriu bărbătesc foarte important, în ultimii ani, aceasta a pierdut teren in fața papionului. 

 

 

Iată câteva lucruri pe care, probabil nu le știai despre acest frumos accesoriu:

  1. Prima utilizare a papionului a fost în timpul războaielor prusace, când mercenarii croați le foloseau pentru a-și prinde gulerele cămașilor.
  2. Se spune că papionul este înrudit cu cravata obișnuită. Un argument în acest sens ar fi că odată cu trecerea timpului, acesta s-a micșorat, rezultând papionul de azi.
  3. John Paul Stevens, îl purta deoarece nu putea lega noduri in 4.
  4. Nu se cere și nici nu este de preferat aliniere perfectă. Acest accesoriu, se dorește a arata, oarecum, un pic neglijent.
  5. Chiar dacă papionul exista din 1870, forma acestuia aproape că nu s-a schimbat.
  6. Papionul este un accesoriu versatil și poate fi purtat, atat la tinutele elegante, cât și la ținutele casualcum ar fi: blugi, cămașă și tenisi..
  7. Sunt folosite în multe uniăți corporative. Un exemplu în acest sens este compania de bere Budweiser, care a introdus un papion în logo-ul companiei, în anul 2013. Sau, Chevrolet, prin cofondatorul William C. Durant, care a prezentat companiei primul logo având ca obiect principal un papion. Mai amintim si: Compania Playboy, Pringles sau KFC; toate aceste mari companii încorporează astăzi, acest simbol în logo-urile lor.
  8. În 2007, Iranul a interzis purtarea papionului în provincia Gilan.
  9. Omul de afaceri Orville Redenbacher a fost un adept al papionului.
  10. Dintre personalitațile care au purtat papion pot fi amintiți: Albert Einstein, Sigmund Freud, Winston Churchill, Harry Truman.


Astăzi, papionul este un accesoriu ce nu lipseste sau, cel putin, nu ar trebui să lipsescă din garderoba unui bărbat. Aduce un plus de eleganța, fiecarei ținute și nu da greș în stilizarea unui outfit complet. Alege și tu, să fii in trend, prin achizitionarea unui papion din gama noastră.

 

Lasa un comentariu aici