Istoria papionului

25.06.2015 0 Comentarii

 

   Tradiția de a "înnoda" gâtul cu o bucată de material, datează din secolul al 17-lea. Soldații croați ai Războiului de treizeci de ani (1618-1648) au fost printre primii care au purtat o cravată cu scopul de a ține împreună gulerele cămașilor.

 

 

Primul papion intrat pe scena părea ca un nou model de cravată, la începutul secolului al 19-lea. Pe la mijlocul anilor 1880, papionul a devenit un element principal in garderoba bărbaților.

De-a lungul ultimelor decenii, cunoscătorii și purtătorii papionului au produs o mișcare care a dus la o redefinire a papionului.

 

 

Papionul a început să fie purtat în diferite stiluri, de către renumiți bărbați ai vremii: de la stilul filfizon al cunoscutului Karl Lagerfeld sau Manolo Blahnik, la comicii Charlie Chaplin și Pee Wee Herman.

 


Clasicul papion negru, datează din 1886, cănd a fost inventat fracul de către Pierre Lorillard V. Anterior, fracurile se purtau cu papioane albe. După cum bine știm, fracul a rezistat tuturor epocilor, iar papionul este cu adevărat singura completare corectă la un astfel de costum.


Astăzi papionul este un accesoriu comun, atât pentru ținutele casual, business, dar și pentru ținutele sport. Incorporat într-o lunga istorie, papionul era considerat ca un accesoriu strict masculin, însă cu timpul, mai precis in anii '20 -30, acesta a reușit să treacă de barierele de gen, atunci când, a fost incorporat în stilul starurilor Marlene Dietrich si Katharine Hepburn.


Marlene Dietrich, cunoscută pentru purtarea papionului și a pălăriei din filmul "Maroc" din anii 1930, explică totul prin declarația ei despre propriul stil: "Mă imbrac pentru imagine. Nu pentru mine, nu pentru public, nu pentru moda, nu ca pentru oameni."

 

 

Nemaifiind limitat de regulile rigide de odinioară, papionul a fost restructurat, redefinit și reproiectat într-un accesoriu pe care orice individ îl poate include în stilul lui personal.
Celebrități ca Johnny Depp, Justin Timberlake, Rihanna, Drew Barrymore și Janelle Monáe sunt doar câteva dintre starurile care au ales să opteze pentru papioane în ținutele lor de zi cu zi.

 

Papioane.ro, vă oferă o varietate de modele de papioane originale, lucrate manual într-o serie de stiluri. Culorile luminoase și modelele unice realizate dintr-un spectru larg de țesaturi de înalta calitate, sunt caracteristicile fiecărui model in parte.

 

Lasa un comentariu aici