Cum porți papionul și bretelele în aceeași ținută

Postat de stef 24.05.2018 0 Comentarii

 

     Ori de câte ori îți creezi o ținută, trebuie să te asiguri că la final vei obține un look memorabil și personalizat. Un outfit reușit, trebuie să fie întotdeauna unul complet din cap până în picioare, iar acest lucru implică asortarea și îmbinarea tuturor pieselor pe care le porți, într-un mod armonios.
          

O modalitate foarte bună de a da stil unui outfit este adaugarea de accesorii. O combinație potrivită de accesorii sunt bretelele pentru pantaloni și papionul. Există mai multe moduri în care poți integra aceste accesorii în ținutele tale, iar rezultatele pot fi cu adevarat senzaționale.

 

 

 

 

 

 

 

O noțune de bază în alcătuirea unei ținute de care trebuie să ții mereu cont, este următoarea: accesoriile se asortează cu îmbrăcămintea, nu îmbrăcămintea cu accesoriile. Așadar, înainte de a-ți accesoriza o ținută trebuie mai întâi să îți alegi cămașa, costumul sau blugii și apoi îți poți alege accesoriile ce se asortează cu acestea. În privința asortării accesoriilor și aici vorbim de papion și bretele, sunt câteva reguli generale, ce țin de subtilitățile culorilor și combinațiile acestora, pe care le vom dezvolta pe fiecare în rândurile ce urmează.

 

 

 

 

Monocromatic

 


 

Această variantă presupune alegerea aceleiași culori atât pentru papion cât și pentru bretele.

Purtarea unui papion de aceeași culoare ca și bretelele vor avea ca rezultat un aspect lustruit. Combinarea acestor accesorii, având acceași culoare, este un pariu deja câstigat! În acest fel, nu vei da greș cu ținuta aleasă și eviti să combini culori nepotrivite.

 

Daca dorești să obtiți un aspect cu și mai multă profunzime, o idee bună ar fi să porți aceeași culoare la ambele piese, dar în diferite nuanțe. De exemplu: o nuanță deschisă de violet merge foarte bine, cu o nuanță mai închisă. Această variantă va avea ca rezultat un aspect cu adevarat dinamic!

 

Un lucru de care mai trebuie să ții cont atunci când optezi pentru stilul monocrom, sunt celelalte culori pe care le porți. Gândește-te la cămașa pe care o porti ca la o pânză de pictat! Pentru a crea o ținută reușită, poți purta întotdeauna o cămașă într-o culoare neutră, cum ar fi: bej, maro, alb, gri, cafeniu, kaki, etc. Aceste culori merg cu orice și, prin urmare, le poți asorta cu oricare altă culoare.Dacă dorești să porți o culoare deschisă la papion și bretele, asigură-te că cele două culori se îmbină perfect împreună.

 

 

 

Policromatic

 

 

 

Există 3 tipuri de combinații în cazul variantei Policrom, iar la baza lor stă cercul cromatic, o creație a lui Johannes Itten, care mai este supranumită și roata culorilor sau steaua culorilor, cu ajutorul căreia îți poți alege combinațiile de culori potrivite și îți poți asorta mai ușor accesoriile vestimentare. Acestea sunt: Culorile Adiacente, Culorile Tridiace și Culorile Complementare. 

 

Culorile Adiacente - sunt trei culori care se află una lângă cealaltă și au o culoare dominantă în mijloc.  De regulă varianta alegerii culorilor adiacente, trebuie abordata cu grijă și necesită un strop de spirit de aventura. În schimb, rezultatul asortarii papionului cu bretelele ținând cont de această schemă de culori, este una sofisticată și este recomandată ținutelor casuel.

 

Culorile Triadice - sunt trei culori care se află la o distanță egală una față de cealaltă pe roata cromatică. Rezultatul asortarii accesoriilor vestimentare, folosind această schemă de culori este echilibrată, elegantă și creativă.
 

Culorile reci sunt: verde, albastru și violet. Acestea dau o stare de linişte şi pace. 
Culorile reci sunt recomandate persoanelor care doresc sa pară mai robuste, întrucât acestea creează o senzaţie vizuală de mărire.

 

Culori calde sunt: galben, portocaliu și rosu. Acestea produc o stare de bine şi de fericire. 
Culorile calde
sunt recomandate persoanelor mai corpolente, pentru ca aceste culori creează o senzaţie vizuală de micşorare.


Culorile Complementare - sunt situate diametral opus una față de cealaltă pe roata cromatică.
Seturile de culori complementare sunt: roșu cu verde, galben cu violet , albastru cu oranj. Alaturate, produc un contrast foarte puternic
Rezultatul ținutei având în vedere asortarea bretelelor cu papionul cu ajutorul acestei scheme de culori, poate fi una foarte reușită
. Culorile complementare creează contrast și pot fi folosite atunci când îți dorești să evidentiezi tinuța, întrucât aceasta schemă de culori este plăcută ochiului și oferă un plus de valoare.

 

 

 

 

 

 

 

 

Imprimeurile


 

 

Asortarea imprimeurilor poate să îți pară mai complicată la început, dar și aici ne sunt de mare ajutor întelegerea combinațiilor de culori.  
 

O regulă de baza este următoarea: dacă cămașa ta are buline, carouri, dungi sau alt tip de imprimeu, restul ținutei ar trebui să fie într-o culoare uni.

De exemplu, dacă optezi pentru un set compus din papion, bretele și batistă, cu imprimeu, poate fi asortat cu cămașa și costumul dacă acesta are în componentă o culoare asemănătoare cu cea a cămașii. 

În cazul în care deții un papion cu imprimeu și cauti o pereche de bretele care să se asorteze cu papionul, trebuie sa alegi o variantă uni, iar culoarea pe care o poți alege, trebuie să se regăsescă în conținutul imprimeului de pe papion. Acceași regulă se aplică și în cazul în care ai o pereche de bretele și cauți un papion cu care să le asortezi. 

În cazul în care alegi să porți o cămașă de culoare uni și un costum într-o culoare complementară, papionul si brelelele pot fi alese cu imprimeuri identice, cu condiția ca modelul imprimeului să fie compus din cel putin 5 culori diferite.

 

 

Alte sfaturi utile:

 

Culorile bretelelor și a papionului, nu trebuie neaparat să se potrivească, însă trebuie să se asorteze. Poți să creezii o combinație de culori care urmează regulile teoriei culorilor pentru a fi întotdeauna sigur ca vei obține rezultate bune.
 

O altă "regulă" pe care o poți urma, este de a alege una dintre piese într-o culoare mai puternică, iar cealaltă într-o culoare mai atenuată. Pentru a te asigura că alegi bine, unul dintre cele doua accesorii poate fi într-o culoare neutră: bej, kaki, fildes, cafeniu, etc. 

 

Albul și negrul sunt considerate a fi nonculori și nu au fost incluse în cercul cromatic, în schimb, papioanele negre și albe, sunt ideale pentru evenimentele formale, ce au conceptul dress code, de tipul black tie și white tie.

 

 

Tot ce trebuie să faci acum, este să pui în practică regulile de bază și să te joci puțin cu culorile, dar cu multă răbdare și perseverență iar, la final, te vei bucura de ținute de succes care îți vor da încredere în tine și în proiectele tale. Așadar, alegerea de a purta papion și bretele în ținuta ta, poate fi cea mai bună modalitate de a crea un outfit sofisticat, elegant și rafinat. 

 

 

 

Lasa un comentariu aici