PESTE 38.500 de CLIENȚI MULTUMIȚI*

COMANDĂ TELEFONIC*: 0734616582

TRANSPORT GRATUIT la comenzi mai mari de 100 lei

DESCHIDERE COLET LA LIVRARE*

PRODUSE ÎN STOC - LIVRARE A DOUA ZI

RETUR GRATUIT 14 ZILE*

Istoria papionului

Papionul(papioane) / Papillon este un tip de cravata barbateasca. Acesta consta intr-o panglica de material legata in jurul gulerului intr-o maniera astfel incat formeaza simetric opus doua capete in forma de bucle.
 Exista si papione cu nod gata facut, in care arcul(centrul papionului) distinctiv este deja cusut in forma iar banda din jurul gatului incorporeaza o clema.
Papioanele se pot fabrica din orice material textil, dar cele mai multe sunt facute din matase, polyester, bumbac, sau un amestec de tesaturi.(Exemlu: Polyester Satinat).
Deasemenea, papioanele colorate pot avea diverse nuante. Exemplu : papioane negre, papioane albe, papioane rosii, papioane albastre, papioane galbene, papioane roz, papioane mov, papioane verzi, papioane colorate combinat (doua sau mai multe culori).
Papioanele pot fi impartite in categorii dupa mai multe criterii.
 Exemplu a. :
1.    Papioane barbati / Papioane baieti
2.    Papioane femei / Papioane fete
3.    Papioane copii
4.    Papioane animale / Papioane caini
Exemplu b. :
1.    Papioane formale
2.    Papioane casual

Exemplu c. :

1.    Papioane clasice / vintage
2.    Papioane moderne
Papionul are originea printre mercenarii croati din timpul razboaielor din secolul 17: mercenarii croati foloseau o esarfa in jurul gatului, pentru a tine apropiata deschiderea  camasilor. Acest lucru a fost repede adoptat (sub numele de cravata, derivat din limba franceza), prin clasele de sus in Franta, apoi a devenit un lider in moda, si a inflorit in secolele 18 si 19.

Legaturile One-size-fits-all reglabile sunt o inventie mai noua care contribuie la costurile de productie moderate ale papioanelor.